Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Vakantie

Geniet nu van de mooie stad ‘Fuerteventura’

 Fuerteventura is misschien niet de eerste plaats waar je aan denkt om in Spanje op  vakantie te gaan maar het is zeker de moeite waard om eens lang te gaan.   Het eiland beschikt over  een rijke geschiedenis, in dit artikel gaan we je zoveel mogelijk informatie verschaffen over het prachtige eiland , Indien je nog meer wilt weten over Fuerteventura kan je surfen naar  lastminutespanje.nl.

Fuerteventura  bestaat miljoenen jaren doordat het eiland ontstaat is een uitbarsting van  een vulkaan  en is  rond 100. voor Christus ontdekt geworden. Voor de Portugezen had het eiland andere bewoners,namelijk de Guanchen. De Guanchen stammen af  van de Berbers. De Guanchen waren sterk in de landbouw sector en in de visserij sector.  In 1403  is het eiland terug veroverd door de bekende Franse ontdekkingsreiziger Jean de Bethencourt.  Deze ontdekkingsreiziger had zijn huis in Frankrijk verkocht  om zijn ontdekkingsreis te kunnen betalen, hij benoemde Betancuria tot de hoofdstad van het eiland en dit is pas in 1834 veranderd.  Ook heeft het eiland een rol gespeeld in de slavenhandel in  17de eeuw . 

Het klimaat op Fuerteventua is net zoals in de andere steden van Portugal, het hele jaar door een warm klimaat. Hierdoor is het een vakantiebestemming die het gehele jaar door  mogelijk is als jij op zoek bent naar  een bestemming  waar het lekker warm is.  Wel zijn er de sterke winden die soms ervoor zorgen dat het toch fris is, de naam fuerteventura komt hieruit voort omdat er bijna altijd wind uit  het noordoosten blaast.  Fuerteventura is de spaanse betekenis voor sterke wind.

Ook zijn er tal van bezienswaardigheden die zeker de moeite waar zijn om eens langs te gaan. bijvoorbeeld de toenmalige hoofdstad van Fuerteventua Betancuria.  Het is een histories stad die over een rijke geschiedenis beschikt.  De stad is opgericht rond de 15de eeuw en had als doelstelling om zich te beschermen tegen Piraten.

Voor meer informatie : http://lastminutespanje.nl/