Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Afvalverwerking

Wat te doen met bouwafval?

Wanneer je een woning of een kot wilt gaan verbouwen, dan produceer je een hoop afval ondanks dat je dit niet zou willen. Dit afval kan bestaan uit talloze verschillende soorten materialen, maar wat erg belangrijk is, is dat het afval op de juiste manier verzameld wordt. Je wilt niet dat het afval in je woning of kot blijft liggen, want het wordt dan snel een puinhoop en ook kan dat de verbouwing belemmeren. 

Huur een afvalcontainer

Een van de beste keuzes die je kan maken, is het huren van een container van Renewi. Je moet niet zomaar een container huren, maar een container die speciaal bedoeld is voor bouwafval. Het kan soms handig zijn om meerdere verschillende containers te huren zodat je het bouwafval kan sorteren waardoor het gerecycled kan worden door Renewi. Natuurlijk is het ook mogelijk om een container te huren van een andere afvalverwerker, maar als je eenmalig je woning of kot verbouwen gaat, dan heeft het afsluiten van een contract ook geen zin. Renewi begrijpt dat en daarom is er voor het huren van een container speciaal voor bouwafval geen contract nodig. 

Reserveer een parkeerplaats

Wanneer je een container gaat huren voor bouwafval, dan is het ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat de container niet in de voortuin geplaatst kan worden. Dit heeft ermee te maken dat een container erg zwaar is, vooral als deze gevuld wordt met bouwafval. Het is daarom verstandig om een parkeerplaats te reserveren en daar de container neer te laten zetten. Houd er wel rekening mee dat je hiervan je buren op de hoogte moet brengen, vooral omdat zij daaraan hinder ondervinden. 

 

Breng het naar een milieustraat

Als je een kleinschalige verbouwing aan het uitvoeren bent, dan kan het huren van een container van Renewi veel gedoe en overbodig zijn. Mocht je over een aanhangwagen beschikken, dan is het een prima oplossing om zelf het afval weg te brengen naar een milieustraat. Milieustraten sorteren het afval en brengen dit zelf naar een afvalverwerker zoals Renewi. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat bepaalde milieustraten in Nederland onwijs prijzig zijn. Het is daarom zeker verstandig om eens onderzoek te doen naar de verschillende milieustraten en aan de hand daarvan een keuze te maken.

 

https://www.renewi.com/nl-be/