Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Vakantie

De mooiste wegen in Wales en de beste plekken langs de weg in Wales

Een tour is niet compleet als je niet tussen de steden gereisd hebt. Er is niets spannender dan een roadtrip met je vrienden of met je partner. De lange ritten, het koude weer en de zonsondergang zijn perfect voor een onvergetelijke reis. Houd er rekening mee dat een gemakkelijke, zorgeloze en probleemloze rit alleen bestaat als je beschikt over een goede manier van transport. Dit komt voornamelijk doordat ritten langs de weg regelmatig moeten worden onderbroken. Regelmatig tanken is ook een belangrijk punt van zorg wanneer je op weg gaat naar snelwegroutes. Het beste wat je kunt doen is contact opnemen een aantal van de beste autoverhuurbedrijven in Wales. Je vindt deze bedrijven in Wales: InterRent, Firefly, Practical, Avis, Athol Car Hire, Budget, Hertz Dream Collection, Hertz, Alamo, Dollar, IOM Rent a Car, Green Motion, Advantage, Europcar, Keddy By Europcar, Goldcar, Flizzr, Sixt, Enterprise, Arnold Clark, Easirent, Thrifty en National.

Een checklist voordat je op reis gaat

  • Eerst en vooral: als je uit een andere staat of een ander land komt, dan heb je sowieso een paspoort of een ID-kaart nodig.
  • Als je kinderen bij je hebt, pak dan al hun benodigdheden in.
  • Laad je camera of mobiele telefoon een nacht voor vertrek op zodat je voldoende batterij hebt om foto’s te maken.
  • Neem je musthaves mee, zoals snacks, toiletartikelen, powerbank en een waterfles.
  • Als je van plan bent een auto te huren, vergeet dan niet jouw rijbewijs te behouden.
  • Controleer of je voldoende brandstof hebt voordat je vertrekt.

De beste schilderachtige wegen in Wales

1. A4069 Black Mountain Pass

Je hoeft je nooit te vervelen tijdens een lange rit vol bergen en rotsen. Het beste van deze pass is dat de bergen allemaal bedekt zijn met dikke lagen groen gras. Veel motorrijders en automobilisten nemen deze route vaak omdat het op elk moment van de dag de rustigste weg is. Je kunt op meerdere foto’s schieten, deze omgeving is zo mooi om te zien.

2. Snowdonia

Als je van nationale themaparken houdt, dan moet je Snowdonia overwegen. De plaats wordt omringd door een aantal zeer opvallende en prachtige bergen. Als je een auto hebt gehuurd, dan is dit een zeer goede optie aangezien het gebied ongeveer 63 kilometer is. Je kunt langs de rand van Llyn Gwynant Lake rijden en genieten van de serene bezienswaardigheden van groene en oranje herfstbomen en bladeren.

3. Van Tenby naar St. David’s

Historie, cultuur en traditie mogen nooit vergeten worden. De route tussen Tenby en St. David is de perfecte rit voor een hele dag prachtige paden met historische forten. St. David’s Kathedraal is hier ook gevestigd. Veel reigers kiezen voor deze route de bus maar als je een auto kunt huren is dit een veel beter plan. Het zal je maximaal 10-15 liter brandstof kosten voor de hele dag.

Laatste woorden

Niet iedereen is gezegend met een vakantie. Maak er het beste van en geniet van al deze prachtige routes en uitzichten. Wales heeft veel meer te ontdekken, het neemt ongeveer een maand in beslag. De meest mooie routes staan hierboven beschreven, het duurt ongeveer 3 dagen om ze allemaal te rijden. Als je een auto wilt huren in Wales, dan kun je deze oppikken op Cardiff Airport, Hawarden Airport of steden als Cardiff, Newport, Swansea, Wrexham of Buckley.

Fijne reis!

https://www.autoprio.nl