Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Dienstverlening

Best gepositioneerde landen in de ICT sector

In tegenstelling tot België heeft Nederland een grote voorsprong in de ICT sector.  Niet alleen tegenover België heeft Nederland een sterke positie want Nederland bezit  een 4de plaats in het gebruik van ICT voor economische groei, maatschappelijk welzijn, economische groei en werkgelegenheid.  Deze informatie komt ui het onderzoek van het WEF, het World Economic Forum. In dit onderzoek heeft men 143 economieën met elkaar vergeleken. De eerste plaats is bezet door Singapore en word gevolgd door Finland op de 2de plaats en Zweden op de 3de plaats.  Voor Nederland is dit het 3de opeenvolgende jaar dat ze deze plek bemachtigd hebben.

De reden hiervoor is dat in verschillende sectoren slim gebruik maken van ICT.   Bedrijven  maken meer en meer gebruik van alleen een online model waarbij ze hun producten alleen online aanbieden.  Voor bedrijven  is de online vindbaarheid dus van groot belang door de grote online aanwezigheid.  Een toppositie google is van essentieel belang  want indien je concurrentie page rank één heeft en jij twee heeft de concurrentie een groot voordeel omdat veel mensen enkel op de eerst link in de zoekmachine klikken.

Ook Microsoft heeft ook een grote invloed op de hoge score van Nederland.  Door gebruik te maken van ICT mogelijkheden maken ze niet meer gebruik van specifieke werkplek maar stellen ze deze tewerk bij de klanten thuis waardoor ze niet constant rond moeten rijden waardoor ze veel tijd verliezen.

Digitale communicatie van de overheid naar de burgers is nog een gedeelte  waar Nederland sterk op scoort.  Een sterk voorbeeld hiervan is DigiD  wat een onlineplatform is  waar iedereen al zijn overheidszaken kan  inorde brengen. Ook heeft men ondertussen de mogelijkheid om je belastingaangifte online in orde te brengen. De sterkte positie in de ICT sector is natuurlijk ook voordelen voor de Nederlandse economie.

Voor meer informatie : http://www.economy.nl/