Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Woningen

Rechtstreeks uw huis verkopen via de notaris

Wist u dat u uw huis ook perfect zelf kan verkopen via de notaris? Dit kan rechtstreeks en we bespreken de voor- en nadelen ervan.

Een notaris mag dan geen makelaar zijn, een woning verkopen via de notaris is perfect mogelijk. Meer nog, ook een notaris kent heel wat van vastgoed en komt hier geregeld mee in aanraking. Er zijn twee formules waar een notaris mee werkt: uit de hand of via een website waarop biedingen op vastgoed gedaan kunnen worden. In principe lijkt dit wat op een samenwerking met een immomakelaar maar de commissie ligt op 1 à 2 procent, een stuk lager dan bij een vastgoedmakelaar.

Verkoop je huis via online openbare verkoop

Verkoopt u uw huis liever via opbod? Perfect mogelijk, dan gaat het om een online openbare verkoop, waarbij de kosten kunnen variëren van dossier tot dossier. De totale kostprijs hangt een beetje af van de publiciteit die gemaakt wordt en hoeveel bezoekdagen er voorzien worden. Uw huis verkopen via de notaris lijkt wel een beetje op de manier waarop makelaars de zaak aanpakken. De meerwaarde om uw huis te verkopen via een notaris zit meestal in het feit dat een notaris een juridische expert is die thuis is in vastgoed. De tarieven liggen bij wet vast en u bent zeker dat alles waterdicht is.

Een notaris is niet zo commercieel, dus er wordt vaak net wat minder moeite gedaan om uw woning te verkopen. Soms kan samenwerken met een notaris heel lang aanslepen om een woning te verkopen en komt het vaak duurder uit dan te werken met een vastgoedmakelaar.

De alternatieven om uw huis vlug & zelf te verkopen

Vandaag de dag zijn er heel wat spelers op de markt actief die uw huis kopen. Het gaat om bedrijven die meteen een correct bod op uw woning doen en dit kopen. Zo verkoopt u snel uw woning, heeft u meteen het geld op zak en moet er geen makelaar ingeschakeld worden. Bovendien ontzorgen deze spelers u vaak van A tot Z, waardoor u geen last heeft van administratie en bijkomende kosten. De notaris komt hier dan in beeld bij het afhandelen en effectief vastleggen van de transactie. U kunt altijd zelf de notaris kiezen. In dit geval gaat u uw huis niet verkopen via de notaris, maar wordt deze wel in het proces betrokken.

Deze laatste optie zit de voorbije jaren stevig in de lift en kent heel wat voordelen. U verkoopt snel uw woning, krijgt een marktconforme prijs en hoeft geen commissie af te staan aan een makelaar. Dat zijn heel wat vliegen in één klap.

Welke optie u ook overweegt, de keuze is aan u. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen.

https://www.sneluwhuisverkopen.be