Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Gezondheid

Hoe je stapsgewijs een gezonde detox kuur uitvoert

De meeste mensen zijn verbijsterd over het vooruitzicht om drie dagen lang eiwitten en boerenkoolsalade te moeten eten nadat ze met een nieuw dieet zijn begonnen. Op de derde dag van een nieuw dieet zijn de meeste mensen er kapot van en gaan ze op zoek naar andere opties, zodat ze niet nog een dag eiwitten en boerenkool salade hoeven te eten. Deze diëten zijn moeilijk omdat ze hele voedselgroepen schrappen. Een dergelijke beperking van ons dieet kan echter om verschillende redenen ongezond zijn. Als we ons dieet op deze manier beperken, ontnemen we ons lichaam belangrijke voedingsstoffen. Dit kan leiden tot een vitamine- of mineralentekort dat later symptomen veroorzaakt als vermoeidheid, hersenmist en haaruitval. Een geleidelijke detox is een andere manier om je lichaam te reinigen zonder hele voedselgroepen te schrappen. Het is ook een betere optie dan wekenlang dag in dag uit liters citroensap en ahornsiroop te drinken. De positieve effecten van een detox kuur worden hier verder besproken. 

Stappenplan

Detoxen is geen exacte wetenschap, maar er zijn enkele suggesties waaraan je je kunt houden als je een geleidelijke en gezonde eliminatie wilt. Je kunt zo lang detoxen als je wilt, maar meestal kun je beter klein beginnen en experimenteren met wat voor jou werkt. Probeer een paar dagen meer groenten en minder eiwitten te eten, dan een paar weken voornamelijk rauw voedsel, enzovoort. Als je een meer extreme detox wenst, kun je kiezen voor een vastenkuur of sapvastenkuur. Dat is eenvoudiger vol te houden, maar het is ook gemakkelijker te ontsporen. Als je een langzame detox wilt doen, moet je voldoende zelfbeheersing hebben.

 

Volgens de studie in Appetite aten mensen die voor de maaltijd water dronken minder. Water kan je lichaam ook helpen ontgiften door gifstoffen uit je lichaam te spoelen en je vol te houden zodat je minder eet. Water kan ook helpen om je voller te voelen en minder te eten. Het kan je ontgiftingsproces echter ook vertragen. Het tijdschrift ontdekte dat water voor de maaltijd mensen kan helpen minder te eten. Als je echter niet veel water hebt gedronken, kunnen je nieren vertragen. Als je wilt ontgiften met water, moet je daarvoor voldoende drinken.

Detox kuur beginnen

We kunnen onze gewoonten veranderen om onze blootstelling aan gifstoffen en hun negatieve effecten op onze gezondheid te verminderen, ongeacht wat we eten, drinken of inademen. We kunnen niet veel doen aan gifstoffen in de lucht, het water of het voedsel, maar we kunnen wel onze blootstelling aan schadelijke stoffen verminderen. Door meer fruit en groenten te eten, meer water te drinken, ons minder bloot te stellen aan meeroken, enzovoort, kunnen we onze blootstelling aan gifstoffen verminderen. Deze kleine aanpassingen kunnen een aanzienlijke invloed hebben op jouw gezondheid en welzijn. Start je detox kuur goed met de biologische sap van Sapje. Alle gezonde sapjes vindt je hier op de website.

https://www.sap.je/