Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Aanbiedingen

De beste spelers die in de Jupiler Pro League hebben gespeeld

De Jupiler Pro League is de hoogste voetbalcompetitie in België, waar de beste spelers van het land elkaar treffen in een spannende strijd om de titel. Er zijn veel grote namen die uit de Jupiler Pro League naar wereldwijde clubs zijn gegaan, waaronder Vincent Kompany, Jan Vertonghen en Eden Hazard.

 

Ondanks de concurrentie van deze grote namen, zijn er nog steeds enkele spelers die de Jupiler Pro League hebben veroverd met hun geweldige prestaties. Het gehele jaar komen er natuurlijk steeds nieuwe spelers in de competitie. Ook nu de transfermarkt weer geopend is, volg het laatste transfernieuws dan ook op de voet. Hieronder hebben we de top 5 beste spelers die ooit in de Jupiler Pro League hebben gespeeld, op basis van hun prestaties tijdens hun carrière in België.

 

1. Vincent Kompany

 

Het is moeilijk om te beginnen met een andere dan Vincent Kompany, de legendarische Belgische verdediger. Kompany begon zijn carrière in de Jupiler Pro League, waar hij voor Anderlecht speelde, en hij was bijna onverslaanbaar in het verdedigen. Hij was een van de meest succesvolle verdedigers in de geschiedenis van de competitie, met twee titels, twee Belgische bekers en twee Supercups. Hij kreeg ook veel lof voor zijn leiderschap op het veld, waardoor hij een sleutelfiguur werd in het Belgische voetbal.

 

2. Jan Vertonghen

 

Jan Vertonghen is een andere legendarische Belgische verdediger, die de Jupiler Pro League veroverde met zijn prestaties voor Ajax en Anderlecht. Hij was een van de beste verdedigers in de competitie, waardoor hij de titel won met Ajax en de Belgische beker met Anderlecht. Vertonghen was ook een heerlijke verdediger, die veel succes had met zijn technische vaardigheden en intelligentie.

 

3. Eden Hazard

 

Eden Hazard is misschien wel de meest bekende naam uit de Jupiler Pro League. Hij begon zijn carrière bij Lille, waar hij de Frans-Belgische competitie veroverde met zijn briljante vaardigheden. Hij was een van de meest productieve spelers in de competitie, waardoor hij twee titels, twee Franse bekers en twee Supercups won.

 

4. Thibaut Courtois

 

Thibaut Courtois is een andere grote naam die uit de Jupiler Pro League komt. Hij begon zijn carrière bij Genk, waar hij de Jupiler Pro League op zijn kop zette met zijn briljante prestaties. Hij was een van de beste doelmannen in de competitie, waardoor hij twee titels, twee Belgische bekers en twee Supercups won.

 

5. Romelu Lukaku

 

Romelu Lukaku is misschien wel de meest succesvolle speler uit de Jupiler Pro League. Hij begon zijn carrière bij Anderlecht, waar hij twee titels, twee Belgische bekers en twee Supercups won. Hij was ook een van de meest productieve spelers in de competitie, met meer dan 50 goals in zijn carrière. Lukaku was ook een heerlijke speler om naar te kijken, met zijn krachtige afwerking en zijn sterke besluitvorming.

 

De Jupiler Pro League heeft de afgelopen jaren een aantal van de beste spelers ter wereld voortgebracht, waarvan sommigen een wereldwijde status hebben bereikt. Deze vijf spelers hebben hun stempel gedrukt op de competitie, waardoor ze een van de meest succesvolle spelers uit de Jupiler Pro League zijn geworden.