Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Gezondheid

Afvallen met botox?

In Amerika heeft men al onderzoek gedaan of men botox ook kon gebruiken als alternatieve behandeling voor een maagverkleining.  Botox is bij iedereen wel gekend om rimpels te verwijderen en heeft veel aan populariteit gewonnen de laatste aantal jaren. Ondertussen kan botox voor verschillende doeleindes gebruikt worden zoals het tegengaan van overmatig zweten, migraine aanvallen verminderen. Maar er was ondertussen ook al onderzoek gedaan of botox ook gebruikt kon worden voor mannen of vrouwen die wouden.

Na een eerste onderzoek kwam men tot de resultaten dat botox inderdaad kon gebruikt worden om mensen te laten afvallen.  Men kwam daarmee met de theorie  dat een botox behandeling ingespoten werd in de spieren van je maagwand. Hiermee dacht men dat de maag dan minder snel leeggemaakt werd waardoor patiënten minder gingen eten omdat ze ook een verlaagd hongergevoel zouden krijgen. Men heeft deze onderzoeken gestart om een operatie zoals een permanente maagverkleining te voorkomen. 

Nu hebben de Amerikanen opnieuw een onderzoek gedaan bij 60 mensen. Hier kwamen de resultaten niet overeen met het ander onderzoek van de Mayo Clinic in Rochester. Nu kwam men tot de vaststelling  dat er ge voornaam  gewichtsverlies optrad door de botox behandeling.   Men had de doelgroep opgedeeld in 2 groepen mensen waarmee men wel botox inspoot en een placebo groep. Een aantal maanden na de behandeling hadden beide groepen een aantal kilo gewicht verloren. Daarom concludeert  men nu dat deze behandeling vooral als een placebo-effect optreed.

Daarom is het aan te raden dat men voor af te vallen gewoon gaat sporten  en op dieet gaat of als alternatief een maagverkleining ondergaan.  Natuurlijk is het aan te raden dat mensen eerst proberen af te vallen met sporten en diëten, wanneer dit niet lukt raden wij in 2de instantie aan om een maagverkleining te ondergaan. 

Voor meer informatie : http://injectableklinieken.nl/nl/