Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Woning en Tuin

Enkele tips tegen ongedierte in het herfstseizoen

Voeding om te overleven

Net als jij graag je boterham eet in de morgen en je diner in de avond heeft ongedierte ook eten nodig voor energie en om te overleven. Een simpele en makkelijke tip voor je die makkelijk in je dagelijkse routine voorkomt is je eten op te ruimen en wat open is in een gesloten luchtdichte bak of trommel te bewaren. Ook dichte pakken kun je het beste opbergen in boxen. Dit houdt vaak de geur tegen waar ongedierte alsnog op afkomt hoe goed je het ook opruimt.  Dit voorkomt dat allerlei soorten ongedierte met een lege maag bij je in huis op zoek gaan naar voeding om te overleven. Eenmaal gevonden zullen ze niet makkelijk meer weg te krijgen zijn. Want zeg nu zelf. Als jij een gratis hotel tegenkomt met onbeperkt eten blijf je daar ook graag wonen.

Stel je voor je hebt last van hardnekkige soorten ongedierte zoals muizen die je huis als lopend buffet zien en zich al knagend een weg door je huis eten. Dan is het tijd om een professionele bestrijdingsservice in te schakelen. Niet alleen erg vervelend voor je omgeving, etenswaren en je huis. Ook dragen muizen ziektes bij zich die je liever niet in huis hebt.

Hou het vocht buiten de deur

Waar ongedierte ook van houdt in je leefomgeving is vocht. Vochtige kruipruimtes of een lek waar je het bestaan niet van weet, maar ook iets simpels als een vochtige douche of een natte berg met bladeren in je tuin zijn vaak een uitnodigende plek voor ongedierte om zich in te nestelen. Een tip die je kan toepassen is hou je huis vochtvrij. Zet na het douchen het raam open en trek de muren en vloer droog. Ruim je tuin op en zorg voor weinig natuurlijk afval in en rondom je huis. Gebruik vochtvreters in ruimtes die klam aanvoelen. En mocht dit niet helpen check dan alle leidingen en aansluitingen op lekkage. Vooral zilvervisjes gedijen goed in een vochtige omgeving en zijn vaak in grote getallen aanwezig als je er eentje aantreft. Het is bij deze soort van ongedierte ook gewenst snel te handelen. Meer hulp nodig? Check https://bestrijdingsservice.nl/zilvervisjes-bestrijden/voor meer info over zilvervisjes bestrijden en eventueel professionele hulp om dit goed aan te pakken.

Met deze simpele tips zou je een eind moeten komen voor een ongediertevrij herfstseizoen mocht dat nu niet het geval zijn dan is het altijd een goede optie professionele hulp in te schakelen voor een ongediertevrij herfstseizoen.