Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Eten en drinken

Goede rode wijn soorten

Er zijn veel verschillende soorten rode wijn, elk met hun eigen smaken en kenmerken. In dit artikel lichten we een aantal soorten goede rode wijn uit, zodat je hopelijk wat inspiratie kunt opdoen voor jouw volgende diner. 

Cabernet Sauvignon 

Dit is een van de populairste druivensoorten voor rode wijn. Cabernet Sauvignon is afkomstig uit de Bordeaux-regio van Frankrijk, maar wordt nu in veel wijnproducerende landen over de hele wereld verbouwd. Deze wijn heeft doorgaans een volle body en tannines met smaken van zwarte bessen, zwarte kersen en een lichte kruidigheid. 

Merlot 

Deze druif is ook afkomstig uit Bordeaux, maar wordt nu over de hele wereld verbouwd. Merlot-wijnen hebben over het algemeen een zachte tannine-structuur en een fruitiger smaakprofiel, met tonen van pruimen en zwarte kersen. 

Pinot Noir 

Deze druif is afkomstig uit de Bourgogne-regio van Frankrijk en wordt nu in veel andere wijnproducerende landen verbouwd. Pinot Noir heeft doorgaans een lichte body en is minder tannineus dan Cabernet Sauvignon of Merlot. Deze wijn heeft smaken van aardbeien, frambozen en kersen, met een subtiele kruidigheid. 

Syrah (Shiraz) 

Deze druif is afkomstig uit de Rhône-vallei van Frankrijk en wordt nu over de hele wereld verbouwd. Syrah-wijnen hebben over het algemeen een volle body en tannines, met smaken van zwarte bessen, kruiden en peper. 

Malbec 

Deze druif is afkomstig uit de Cahors-regio van Frankrijk, maar is nu vooral bekend als de nationale druif van Argentinië. Malbec-wijnen hebben doorgaans een volle body en smaken van rijpe pruimen, kersen en chocolade. 

Tempranillo 

Deze druif is afkomstig uit Spanje en wordt ook in Portugal verbouwd. Tempranillo wijnen hebben over het algemeen een medium body en smaken van kersen, bessen en kruiden.

https://www.vinopio.be/wijnen/rood/