Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Bedrijven

Een leven lang een gezonde hond

Honden zijn natuurlijk de leukste huisdieren die er zijn. Het is niet voor niets het meest populaire huisdier ter wereld. Maar toch is het helaas ook zo dat veel mensen aan een hond beginnen omdat ze zo lief en leuk zijn zonder zich te realiseren dat het dier ook een leven lang liefde en zorg nodig hebben. Wanneer je een hond neemt, neem je ook de verantwoordelijkheid op je om het dier het hele leven liefde en aandacht te geven. Hierbij horen ook bezoeken aan een dierenarts en verzorging als een hond ziek wordt. Al met al is een hond dus ook een belangrijke verantwoordelijkheid. In dit artikel bespreken we een aantal tips en tricks om je hond een leven lang gezond te houden.

Voeding

Net als bij mensen draagt de voeding van een hond ontzettend veel bij aan de algehele gezondheid. Maar wat houdt een gezonde hondenvoeding precies in. Honden vinden van alles ontzettend lekker maar zijn in de basis (semi) carnivoren. Het uitgangspunt voor het voedsel van honden is dus vlees. Vlees en vis leveren de dierlijke eiwitten en vetten die goed zijn voor je hond. Naast een goede hoeveelheid vlees kun je de hond ook wat groente en fruit geven. Ook hebben omega 3-vetzuren veel positieve invloeden voor je hond. Je kunt dus ook je hond verse vis geven.

Veel bewegen

Natuurlijk heeft een hond ook beweging nodig. Hoeveel beweging je hond precies nodig heeft hangt van vele factoren af, bijvoorbeeld leeftijd en ras. Maar als je hond te weinig beweging krijgt zul je dit al snel merken. Honden kunnen namelijk ook aankomen en te dik worden. Als je hond overgewicht heeft dan zul je de hoeveelheid eten die je geeft omlaag moeten schroeven en meer met de hond moeten gaan bewegen. Ook kan het zijn dat de hond zich misdraagt of thuis de boel gort sloopt. Dit kan aantonen dat de hond te veel energie heeft en je hem meer mee naar buiten moet nemen. Apporteren is natuurlijk een klassiek leuk spel en een ideale manier om de hond flink te laten rennen.

Ontwormen

Ontwormen hond behoord tot de standaard verzorging. Je kunt door dit op regelmatige basis te doen de hond in goede gezondheid houden. Wormen kunnen tot vele klachten leidden bij de hond, denk aan gewichtsverlies, doffe vacht, darmklachten etc. Een volwassen hond moet zo’n 4x per jaar ontwormd worden. er zijn verschillende producten op de markt om dit te doen.