Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Bedrijven

Zinken dakgoten hebben een goede kwaliteit

Een dakgoot wordt gebruikt om te voorkomen dat het regenwater direct van het dak afvalt en op de grond of tegen de gevelwand komt. Wanneer dat namelijk wel het geval is, dan zullen er op de grond plassen ontstaan. Wanneer er constant, in een regenperiode, regen tegen de gevel aankomt, dan is er een mogelijkheid dat er vochtdoorslag optreedt. Wanneer er geen goot is aangebracht, dan zal er rondom het huis een strook van grind of tegels zijn aangebracht, om plassen te voorkomen. Een dakgoot is niets anders dan een bakvormige langgerekte of halfronde constructie, die het water kan opvangen en afvoeren via de regenpijp. Er worden bak- of hanggoten gebruikt. De hanggoten zijn het goedkoopst.

De gebruikte materialen voor een dakgoot

Tegenwoordig zie je vaak kunststof dakgoten. Ze zijn gemakkelijk verwerkbaar, licht en goedkoop. Ook de bevestiging is eenvoudig en het verlengen kan door het gebruik van speciale pvc-lijm. Er worden ook dakgoten gebruikt die van zink zijn gemaakt. Een zinken dakgoot heeft een betere kwaliteit dan een van kunststof. Het is wel belangrijk dat hij goed wordt aangebracht. U ziet ook nog wel koperen, aluminium, polyester en RVS dakgoten.

Een dakgoot repareren

Wanneer u een zinken dakgoot heeft, is het mogelijk dat hij na een lange periode gaat lekken. Dan moet hij gerepareerd worden. Een zinken dakgoot repareren, als hij lekt omdat hij haarscheurtjes heeft, is niet moeilijk. Met vloeibaar zink kunt u er een beschermingslaag in aanbrengen. De lekkage is dan verholpen. Is er een ander soort lekkage, dan is het verstandig hem te laten repareren door de dakdekker.

Een dakgoot vervangen

Wanneer u een grote lekkage heeft, is het verstandig om een dakdekker te benaderen. Hij zal langskomen en de situatie bekijken. Wanneer de zinken dakgoot versleten is, dan zal de dakdekker u aanraden om de dakgoot te laten vervangen. Een dakgoot vervangen is in principe geen langdurig karwei. Als u daarvoor de toestemming geeft, dan zal hij de dakgoot opmeten en zelf of laten maken. Wanneer de dakgoot aanwezig is, zal de dakdekker hem op de juiste wijze plaatsen, zodat de lekkage is verholpen.

Voor meer informatie : https://www.dezinkspecialist.nl/