Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Bedrijven

Mooie daken van riet

Rieten dakbedekking, het geeft meteen een luxere uitstraling aan je huis. Waar je vroeger juist als armere burger een rieten dak had, zie je nu steeds vaker rieten daken in het luxere segment. Dat is natuurlijk ook iets om mee te nemen, want wat kost een rieten dak? En hoelang gaat het mee? Is het wel veilig? Dat zijn gelukkig allemaal vragen die we voor je kunnen beantwoorden.

Goed om te weten is dat het tegenwoordig wel prima zit met de brandveiligheid van een rieten dak. Er worden tegenwoordig ook andere technieken en hulpmiddelen gebruikt die een dak van riet net zo duurzaam maken als een gewoon dak van dakpannen of beton. Het gaat dan ook net zo lang mee: zo’n 30 tot 40 jaar.

Vaak wordt gekozen voor een constructie waarbij een combinatie van dakpannen en riet wordt gebruikt. Hierdoor wordt het algemene fundament van het dak ook verstevigd en kan deze ook weer langer mee. Dan kan er ook nog gekozen worden voor echt riet of nep riet. Het klinkt misschien niet leuk om te zeggen dat je net riet op je dak hebt liggen, maar het heeft wel degelijk een aantal zwaarwegende voordelen.

Op echt riet groeit namelijk mos en schimmel. Op kunststof riet krijgen deze organismen veel minder de kans en zal je dak daarom ook langer meegaan. Voor het uiterlijk hoef je het ook niet te laten, want het ziet er wel echt uit. Bovendien wordt riet tegenwoordig ook goed geïmpregneerd, waardoor eventueel vuur ook veel minder vat kan krijgen op het riet.

Een goede rietdekker zal ook zorg dragen voor nazorg. Het dak kan zeker een hele tijd mee maar het is altijd goed om je dak in de tussentijd goed te blijven controleren en kleine problemen gelijk op te lossen. Des te langer kun je plezier hebben van je rieten dak.

Voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl/