Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Woningen

Ramen en deuren west-vlaanderen

WAAROM KLAAR HET PLASTIC RAAM?

Maakt uw raam een ​​krakend of krakend geluid? Barst het raam bij het openen en sluiten, maar zijn er geen duidelijke vervormingen? Het is tijd om na te denken over de redenen die deze meest onbegrijpelijke geluiden veroorzaken. Laten we eens kijken wat de reden is voor het optreden van dergelijke defecten en hoe het probleem effectief kan worden opgelost.

Redenen voor regelmatig geknetter
Wanneer je voor het eerst een krak uit een plastic raam hoort, is de eerste gedachte dat er iets kapot is gegaan. Een sterk geluid wordt echter niet altijd geassocieerd met breuk of vervorming.

Waarom knetteren ramen?
Scherpe koeling van dubbele beglazing na sterke verwarming door de zon.
Strenge vorst.
Onjuiste installatie.
De vleugel is versleten, verzakt of het beslag is niet goed afgesteld.
De fundering / muren zinken.
Als het huis van hout is, verandert het vochtgehalte van het hout.
Mechanische schade aan het glas (gebarsten, er is een deukje).
Mogelijke oplossingen voor het probleem.
Als de ramen met dubbele beglazing aan de zonzijde zijn geïnstalleerd, zal het geknetter vrij vaak verschijnen. Immers, door opwarming zet het plastic uit, en meer vergroot de raamopening. Dit leidt tot het geknetter. Aan de andere kant, als het afkoelt, krimpt het materiaal en laat het microspleten achter, wat leidt tot fluiten of lawaai. Bovendien veroorzaakt het geknetter een groot temperatuurverschil in de kamer en buiten het raam. Al deze redenen komen het meest voor en kunnen helaas niet worden gecorrigeerd.

Heeft u een zonnige kant, dan raden wij u aan om zonweringzakken te plaatsen die de stralen weerkaatsen.

Als er problemen zijn met de installatie
Soms maken installateurs bij het installeren van dubbele beglazing een fout: het product barst maximaal in de opening en laat geen voorraad achter. Uiteraard staat de glazen unit in ieder geval veilig en stevig. Bij het uitzetten van de zon rusten de ramen echter tegen de muur en beginnen ze erin te drukken, wat zal leiden tot ernstig gekraak en zelfs interne vervorming.

Daarom moet u contact opnemen met het installatiebedrijf en vragen om de oorzaak van het defect te achterhalen. Herstel daarna de schade onder garantie (de termijn staat in uw contract).

Hardware slijtage
Tijdens het gebruik zijn de ramen onderhevig aan slijtage, het beslag raakt verstoord en veroorzaakt een craquelé. Als de ramen onder de garantie vallen, is het beter om installateurs te bellen, zij zullen de ramen met dubbele beglazing snel en correct afstellen, wat verder beschermt tegen scheuren.

Als de garantievoorwaarden zijn verlopen, raden we aan om de ramen voor elk seizoen van tevoren voor te bereiden en af ​​te stellen, en om de afdichting te smeren. Kies hiervoor smeermiddelen op basis van technische vaseline of siliconen. Dit zal helpen om de verloren elasticiteit van het rubber te herstellen en barsten te stoppen.

2-3 jaar na installatie verliest de siliconenkit bij de voegen zijn eigenschappen, wat leidt tot een fluitend geluid. Het probleem is eenvoudig opgelost: u moet het oude materiaal verwijderen en door een nieuw vervangen.

Onjuiste uitlijning van het frame
Scheuren kunnen worden veroorzaakt door een scheefstaande raamvleugel, die duidelijk tot uiting komt bij temperaturen onder het vriespunt. U kunt het probleem zelf oplossen met behulp van een sleutel en een “inbus” met de vereiste diameter. De stelbouten bevinden zich meestal op luifels, dus door het raam te openen, kunt u de positie van de vleugel corrigeren.

Huisvervorming
Als de bovenstaande redenen zijn uitgesloten, blijft alleen de vervorming van de muren over. Om dit te controleren, moet u met uw buren praten om erachter te komen of ze een scheur hebben. Bel dan een specialist om de staat van de woning te laten controleren. In dit geval duidt het geknetter van kunststof ramen inderdaad op de mogelijke vernietiging van het huis, dus het probleem moet onmiddellijk worden opgelost.

 

Ramen en deuren west-vlaanderen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap55-70.html

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/