Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Woningen

Hoe je gasten het beste een veilig gevoel kunt geven

Ga je een event organiseren of ben je eigenaar van een hotel, je moet er te alle tijden voor zorgen dat jouw gasten veilig zijn. Je gaat er wat dieper in je zak moeten, maar het moet gewoon. Het proces is vrij complex en vereist uitgebreide coördinatie en communicatie. Met de juiste beveiligingspraktijken zorg je voor de veiligheid van jouw gasten en personeel en voorkom je schade aan de locatie en aanverwante eigendommen. Hier zijn er enkele tips die je kunt gebruiken om je gasten een veilig gevoel te geven.

Plaats in jouw event of hotel camera’s en alarmsystemen die bewaakt worden. De bewakers kunnen in tijd van problemen of wanneer ze wat opwerken gelijk de nodige autoriteiten inschakelen. Het is meer dan ooit belangrijk dat je bij het organiseren van evenementen camera’s laat plaatsen. Als een gast wat heeft verloren kan je altijd terugvallen op de camera beelden.

Organisatoren vergeten deze kamer vaak genoeg. Zorg ervoor dat je de kamer waar je alle waardevolle spullen en papieren hebt goed beveiligd. Als je het slot mag verwisselen of steviger wilt laten maken aan het kozijn, vraag de slotenmaker met naam om je hiermee te helpen. Alhoewel de eigenaar van de plek niet zal willen dat het slot verwisseld wordt, kan je best wel vragen als je het voor jouw goed gevoel niet mag laten nazien door een slotenmaker. Wanneer er protesten ontstaan tijdens een evenement wordt deze plek als eerst overrompeld door vernielzuchtige mensen. Je wilt niet al jouw geld en dure alcohol kwijtraken tijdens een zo een uitbraak. Voorkom dit en gebruik de tips en adviezen van de professionele beveiligingsdienst.  

Je eerste verdediging tegen het voorkomen van een situatie binnen je evenement is controleren wie erbinnen mag en wat ze bij zich hebben. Als je een openbaar evenement organiseert dat voor iedereen toegankelijk is, of het nu gratis of betaalde toegang is, overweeg dan om een ​​pre-screening-zone voor de evenementpoorten in te richten met metaaldetectoren en getrainde professionals om mogelijk schadelijke items of mensen met de verkeerde bedoelingen op te ruimen. Laat jouw gasten van tevoren weten wat er wel en niet mag binnen het evenement, hetzij op de uitnodigingen, hetzij op een aankondiging bij de evenementpoorten.

Als laatst

Het hebben van vooraf geplande veiligheidsmaatregelen en een noodplan zullen je goed helpen bij onvoorziene omstandigheden zonder grote gevolgen te hebben voor jouw evenement. Onthoud dat afschrikking, preventie en paraatheid voor noodsituaties jouw eerste verdediging tegen inbreuken op de beveiliging zijn. Let op alle beveiligingspunten en dan hoef je niet te vrezen dat er een inbreuk zal zijn op jouw evenement. Het beste en veiligste wat je kunt doen is gewoon een beveiligingsbedrijf inhuren en alles wordt voor je geregeld. Zij hebben de nodige kennis en kunnen zelf beveiligers met een wapen laten rondlopen op je evenement.