Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Webdesign

Ik wil graag een eigen website; hoe pak ik dit aan?

Ik wil graag een eigen website; hoe pak ik dit aan?


Wil je een eigen site? Er zijn veel mogelijkheden om zelf een eigen website te maken. Dit kan gratis, maar je kunt ook tegen betaling een site laten maken. In dit artikel hebben we de voor- en nadelen op een rij gezet.

Voordelen zelf een site maken


Het belangrijkste voordeel van het zelf maken van een site is dat je geen kosten hebt. Althans, je hoeft alleen een domeinnaam te registreren en een webhostingpakket te kiezen. Uiteraard kost dat wel geld, maar verder heb je geen kosten. Het zelf maken van een site is ook niet heel ingewikkeld. Je kunt van eenvoudige editors gebruik maken. Kennis van HTML is niet nodig. Qua platformen kun je kiezen voor bijvoorbeeld WordPress of Joomla.

Nadelen zelf een site maken


Wil je geen geld betalen voor een domeinnaam of webhostingpakket en dus een geheel gratis website maken, dan heb je meestal een niet al te fraaie domeinnaam. Denk aan mijnwebsite.wordpress.com. Wanneer je een bedrijf hebt is dat niet al te professioneel. Bij problemen kun je meestal geen beroep doen op een service. Online kun je op fora naar antwoorden zoeken, maar bij grote technische problemen zul je toch vaak iemand tegen betaling moeten inschakelen om het probleem te verhelpen. Dat kan als vervelend worden ervaren. Heb je een website laten maken, dan heb je dit probleem niet. Technische mankementen aan een site worden altijd verholpen. Bij een gratis website heb je voorts vooral veel beperkingen. Je kunt je site dus niet geheel naar wens inrichten en dat kan ook frustrerend zijn.

Voor- en nadelen een website laten maken


Een website laten bouwen is duurder, maar je krijgt er vaak wel een fraaie site voor terug. Dat is natuurlijk ook wat waard. Afhankelijk van je wensen betaal je tussen enkele honderden tot een paar duizend euro.

 

Voor meer informatie : https://kmowebdiensten.be/diensten/website/