Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Woningen

3 Tips om je thuis te laten voelen in een vreemde omgeving

Jouw veilige plek en comfort zone te verlaten om in een vreemde omgeving te wonen is moeilijk. Het is niet alleen de organisatie, planning of fysieke reizen dat zwaar is, maar ook aanpassen en wennen aan een nieuwe omgeving. Vaak laat je een bekende locatie achter in ruil voor een nieuwe, onbekende woonsituatie. Wennen aan een nieuw huis op een nieuwe plek blijkt vaak ook stressvol of zelfs eng. Hieronder zijn er drie manieren opgesomd waarop je jouw huis of appartement een veilig en huiselijk gevoel kunt geven.

3 tips die je kunt gebruiken om je comfortabel te laten voelen in je nieuwe omgeving

Je kan je pas volledig ontspannen op jouw nieuwe plek als je zeker weet dat deze veilig genoeg is. Het eerste wat je moet doen is alle sloten van de buitendeuren vervangen. Hiervoor kan je hulp vragen aan slotenmaker Arnhem. Een inbraakalarm is ook een optie, raadpleeg daarom de slotenmaker voor advies en hulp met installatie. Controleer of alle deuren en ramen goed sluiten. Koop één brandblusser per verdieping en overweeg rookmelders in elke kamer te installeren. De omgeving veilig maken is het eerste wat je moet doen als je in een nieuwe woning bent.

Er gaat niets boven vertrouwde uitrusting om dingen op hun plaats te laten vallen. Zelfs voordat je je volledig hebt gevestigd, kan je jouw omstandigheden op de volgende manieren onder controle houden:

·         Vier feestdagen met oude tradities (en misschien ook nieuwe)

·         Kook de favoriete maaltijden van jouw gezin; ze vullen je nieuwe huis met de geuren waar je van houdt

·         Licht geurkaarsen om een aroma na te bootsen dat je gewend bent

·         Speel je favoriete muziek

Vecht niet tegen de opzet van je nieuwe huis om te proberen het er precies zo uit te laten zien of aan te laten voelen als je oude. Breng de verandering in plaats daarvan in evenwicht met bekende accenten om je te helpen bij het aanpassen. Bedenk wat je thuislaat voelen, zodat je bewust de omstandigheden kunt creëren waarin je je het prettigst voelt.

Het kan verleidelijk zijn om nieuwe omgevingen in en uit te rennen en te proberen te verkennen en verbinding te maken. Maar om echt een thuisgevoel te ontwikkelen, moeten we lang genoeg vertragen om echt de mensen en plaatsen waar we ons bevinden te ervaren; hetzelfde concept is van toepassing op omgevingen waarin we ons hele leven hebben geleefd. Focussen op kwaliteit boven kwantiteit, zowel in contacten met anderen als in jouw ervaringen, is veel krachtiger in het creëren van een thuisgevoel dan het hebben van een waslijst met taken. Neem de nodige tijd om elke ervaring en elke persoon die je onderweg tegenkomt volledig te verwerken. Zet vandaag een stap om jouw thuisgevoel te ontdekken, waar je ook gaat.