Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Woning en Tuin

Hoe laat je de tv zo mooi mogelijk terugkomen in de woonkamer?

In bijna elke woonkamer in Nederland staat wel een tv opgesteld. Een tv is voor de ontspanning en om lekker te relaxen na een lange werkdag of werkweek. Om echt te kunnen genieten van het tv kijken is het natuurlijk wel fijn dat deze tv zo mooi mogelijk terugkomt in de woonkamer. Dit heeft te maken met een rustige en mooie uitstraling, maar ook met de kijkafstand, kijkhoogte, de grootte van de tv en het geluid. Om optimaal te kunnen genieten van deze relaxmomenten moeten deze onderdelen in orde zijn. Verder in deze blog worden deze onderdelen besproken en worden er tips gegeven voor een mooie en optimale indeling.

Kijkhoogte en kijkafstand

De kijkhoogte en kijkafstand van een tv naar de stoel of bank waar je zit is erg belangrijk. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de grootte van je woonkamer, de grootte van je tv en de grootte van je zitplaatsen. Over het algemeen wordt gezegd dat de kijkafstand naar de tv ongeveer twee en een half keer het schermdiagonaal van de tv moet zijn. De kijkhoogte is belangrijk om normaal te kunnen kijken en niet last te krijgen van de nek of schouders. Over het algemeen is het zo dat de bovenste rand van de tv op ooghoogte moet hangen. In veel gevallen is dit niet het geval in de woonkamer. Het mooiste voor de kijkafstand en kijkhoogte is om de tv op te hangen aan een beugel aan de muur. Zo kan je de tv steeds op een andere plek hangen en voor de goede kijkhoogte en kijkafstand zorgen.

Tv meubel

Je kan er voor kiezen om een tv op te hangen aan de muur, maar een mooi tv meubel is ook een goede toevoeging voor de woonkamer. Er is een groot aanbod in tv meubels waar je uit kunt kiezen die passen bij de rest van de woonkamer. Je kan tegenwoordig ook een combi kopen. Een combi van tv met tv meubel. Op deze manier is de tv op een mooie manier verwerkt op het tv meubel, en is de geluidsinstallatie en de het kabelmanagement verwerkt in het meubel.

Kabelmanagement

Frustrerend voor veel mensen is dat de woonkamer heel mooi ingericht is en de tv leuk staat, maar dat er allemaal kabels lopen langs de mooie meubels. De vele snoeren en kabels kunnen een rommelige uitstraling hebben en daar wil je liever niet tegenaan kijken. Het mooiste is om de kabels kwijt te kunnen in een meubel, maar dit is niet altijd mogelijk. Om kabels weg te werken heb je bepaalde kabelgoten. Deze kabelgoten zie je natuurlijk wel, maar geven een mooiere uitstraling dan losliggende kabels. Verder kun je ook kiezen voor plinten die hol zijn. In deze holle plinten kan je namelijk kabels wegwerken.

Geluid

Het beeld van de tv is natuurlijk belangrijk, maar het geluid is ook iets waar je niet zonder kan. Een film, serie of sportwedstrijd kijken zonder geluid is natuurlijk niet handig. Vroeger kostte mooi geluid ook veel ruimte en keer je tegen grote muziekboeken aan. Tegenwoordig kan je mooie soundbars krijgen die slang zijn en ook op of voor de tv geplaatst kunnen worden. Het geluid van de tv’s is ook steeds mooier geworden. Dus weg met al die grote boksen en zorg voor een mooi kleine geluidsinstallatie.