Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Sport

Wat is het verschil tussen trainingspakken voor dames en voor heren?

Ben je op zoek naar een nieuw trainingspak? Heeft bijvoorbeeld een Nike tech pak jouw aandacht getrokken? En wil je graag binnenkort jouw definitieve keuze gaan maken? Dan is het goed om te weten dat je uit een uitgebreid aanbod van trainingspakken kunt kiezen.

Binnen dit uitgebreide aanbod vind je varianten voor dames én voor heren terug. Maar, hoe kun je nou onderscheid maken tussen deze trainingspakken? En bestaan er ook unisex trainingspakken? De antwoorden op deze vragen vind je hieronder.

Verschil in design

In sommige gevallen bestaat er een verschil op het gebied van design. Zo kiezen sommige merken ervoor om trainingspakken in speciale herenkleuren uit te brengen en in speciale dameskleuren. Daarnaast is soms ook het design nét iets anders. Zo tref je bijvoorbeeld bij Nike trainingspakken op de broek voor heren een net iets ander soort streep aan dan bij een broek voor dames. Dit zijn echter kleine details.

Verschil in pasvorm

Het mannelijk lichaam is nu eenmaal anders gebouwd dan het vrouwelijk lichaam. Om toch lekker zittende trainingspakken te kunnen fabriceren, kiezen de merken daarom voor verschillende pasvormen. Zo zijn de broekspijpen bij heren soms iets strakker, terwijl de taille bij vrouwen soms weer iets wijder is.

Dit hangt echter van merk tot merk af. Alle merken hebben sowieso namelijk al hun eigen pasvorm. Als je een trainingspak voor heren en een trainingspak voor dames naast elkaar hangt, zie je in ieder geval qua pasvorm mogelijk duidelijke verschillen.

Verschil in maten

Ook zie je nog verschil terug in de maten die aangeboden worden. Bij heren vind je vaak maatje XL terug, terwijl dit bij dames niet altijd het geval is. Ook dit verschil echter wel weer van merk tot merk.

Unisex trainingspakken

Bestaan er dan ook nog zogeheten unisex trainingspakken? Ja, die bestaan zeker. Als je bijvoorbeeld het aanbod van Voetbalshop.nl bekijkt, zie je meerdere unisex trainingspakken naar voren komen. Deze pakken kunnen prima door zowel dames als door heren gedragen worden. Mogelijk kun jij samen met jouw partner hetzelfde trainingspak kopen; veel shopplezier in ieder geval!