Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Beauty en verzorging

Zorg goed voor je tanden

Je tanden zijn een belangrijk gedeelte van je gezicht. Het is vaak een van de eerste dingen wat mensen zien als ze naar je kijken. Om deze reden vinden veel mensen het fijn om mooie tanden te hebben. Als je tanden scheef staan, als je een spleetje hebt of als ze allemaal verkleurd zijn. Je tanden zijn dus erg belangrijk voor je uiterlijk, maar sterke tanden zijn ook uitermate belangrijk voor je gezondheid. Er zijn veel dingen die je moet doen om te zorgen dat je tanden mooi en sterk blijven. 

Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk dat je goed je tandenpoetst. Dit is belangrijk om al het tandplak en viezigheid va je tanden af te schrobben. Als je dit niet doet, is de kans dat je gaatjes krijgt een stuk groter. Het is ook belangrijk dat je leert hoe je goed moet poetsen. Je moet een bepaalde volgorde hebben waarin je alles doet zodat je geen plekjes vergeet. Als je je tanden voor een langere tijd niet goed onderhoudt, is er een kans dat je een wortelkanaalbehandeling moet krijgen. 

Naast het tanden poetsen is het belangrijk dat je je met flosdraad of een tandenstoker tussen je tanden door gaat om de viezigheid er tussenuit te krijgen. Als je te lang met een gaatje in je tand rondloopt kan het zo uit de hand lopen dat je je tand trekken moet. Het is ook belangrijk dat je elke zes maanden naar de tandarts gaat. Deze checkt of je je tanden goed poetst, hij haalt extra viezigheid weg en kijkt of je gaatjes hebt. Hij kan je eventueel ook nog doorsturen naar de mondhygiëniste. Deze schuurt je tanden met een polijst iets zodat je tanden weer mooi glimmen en helemaal schoon zijn. Ook haalt ze tandsteen en tandplak weg. Het is belangrijk dat je goed voor je tanden zorgt. 

Voor meer informatie : http://www.orfeokliniek.nl

Gerelateerde artikelen

Bovenooglidcorrectie