Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Bedrijven

Meer stallen

In Nederland komen steeds meer stallen. Nederland is namelijk een van de grootste landen op het gebied van veehouderij. Nederland gaat mee in de nieuwste ontwikkelingen en heeft vooraanstaande bedrijven die hier ook aan bijdragen, zoals onder andere Wijsman handel en advies.

Doordat er steeds meer grotere stallen in Nederland zijn, hebben ook steeds meer Nederlanders en Nederlandse gemeentes bezwaren tegen deze stallen. Zij vinden dat grote stallen slecht zijn voor de natuur en de dieren. Door deze bezwaren worden veehouders over het algemeen een beetje gedwongen om te innoveren. Hierdoor kunnen deze bezwaren ook positief werken doordat de veehouders wel iets gaan veranderen. Zo wordt het aangeraden om vooral in de breedte te werken, en niet in de lengte. Stallen zijn vaak erg lang, maar hierdoor moeten boeren erg ver lopen doordat het soms wel kilometers lang is. Dit is eigenlijk overbodig want wanneer een stal vooral erg breed is kan de boer veel sneller bij de dieren en hoeft hij niet erg ver te lopen om de dieren eten te geven of te verzorgen. Dit is dus voor de boeren ook veel beter om deze ontwikkeling door te voeren in hun eigen stal. De boer heeft hierdoor meer tijd over en kan dus de dieren sneller eten geven en ook sneller verzorgen doordat diegene minder ver hoeft te lopen.

Steeds meer boeren vinden de welzijn van hun dieren steeds belangrijker. Zo willen zij graag dat de koeien zo comfortbal mogelijk kunnen liggen en dit kan geregeld worden met een pack mat. Een pack mat is erg eenvoudig en zorgt ervoor dat koeien lekker kunnen. Ook heb je er minder onderhoud aan doordat de pack mat een comfortabel ondermatras heeft. Hierdoor hoeft er dus minder hooi of strooi opgelegd worden voor de koeien om lekker te liggen. Daarnaast helpt het ook tegen doorligplekken van de koeien.

Voor meer informatie : http://wijsmanhandelenadvies.nl

Gerelateerde artikelen

Het tuinseizoen begint

Een leven lang een gezonde hond

3D printen binnen het bedrijf