Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Fotografie

Leuke foto? Laat het op een canvas drukken!

Canvas

Canvas, misschien dat u het zelfs op de middelbare school wel eens gebruikt hebt om op te schilderen of nu zelf in gebruik heeft in uw vrije tijd. Canvas is bij verschillende (doe het zelf) winkels, maar ook online verkrijgbaar. Ze kunnen dus worden gebruikt door schilders, tekenaars, maar ook door fotograven kunnen ze gebruikt worden die een foto op canvas laten drukken.

Foto op canvas

Dit wordt tegenwoordig veel gedaan. Dit hoeft natuurlijk niet beslist een zelf gemaakte foto te zijn, misschien heeft een afbeelding op het internet u wel heel erg aangesproken of geraakt dan kan deze natuurlijk ook zo op canvas worden afgedrukt. Vaak worden de speciale kiekjes als foto op canvas afgedrukt, hierbij kunt u natuurlijk denken aan foto’s van een bruiloft, een pasgeboren kindje, een huisdier of een vakantie bestemming. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend.

Kleuren en afmetingen

Ook kunnen foto’s op canvas in een andere kleur worden afgedrukt dan de originele kleur. Zo worden veel foto’s in het zwart/wit afgedrukt. Wat ook in is, is dat éen afbeelding opgedeeld wordt in verschillende canvassen zo en dan hoeft het nog niet eens beslist te zijn dat ieder canvas van die foto de zelfde afmetingen hebben, zo kan er met éen foto op canvas enorm veel gespeeld worden. Een foto op canvas dat bestaat uit drie verschillende doeken wordt ook wel een canvas drie-luik genoemd omdat die ene foto dus uit drie canvasdoeken bestaat.

Online

Op internet kunt u tegenwoordig heel gemakkelijk goederen bestellen en zo dus ook een foto op canvas. Op een website kunt u gemakkelijk het ontwerp zo ontwerpen en personaliseren als u zelf wilt. Ook zijn er vaak allemaal extra opties te kiezen om het zo naar eigen smaak te kunnen maken als u wilt.

Schilderdoek

Canvas wordt ook wel een schilderdoek genoemd. Vaak wordt er op canvas geschilderd met olieverf. Niet alleen wordt canvas gebruikt voor een schildersdoek, ook wordt dit materiaal wel verwerkt in tassen en of kleding, op het etiket staat dan dat het vaak gemaakt is met hennep er in zo wordt dit materiaal namelijk aangeduid in kleding. Ook werd het veel gebruikt bij (dek)zeilen en zonneschermen, alleen wordt dit tegenwoordig vooral gemaakt van synthetisch materiaal. Sommige canvasdoeken zijn voorzien van een inkjet-coating, dit doek is geschikt en wordt dan ook veel gebruikt voor het reproduceren van schilderijen. Door deze coating geeft het, het schilderij namelijk een authentiek effect. Maar naar jaren vooruit gang met machines produceren we nu ook foto’s op canvas in plaats van alleen schilderijen.

Voor meer informatie : https://www.dwcprint.be/