Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Entertainment

Stress tijdens de feestdagen?

Stress is niet het eerste waar je aan denkt als je aan de feestdagen denkt. Toch kan het behoorlijk wat stress opleveren voor veel mensen. Verwachtingen zijn hierin een belangrijk aspect. We hebben elk jaar weer hoge verwachtingen van de feestdagen. Het hele jaar kijken we er al naar uit en vooral in de maand december komt dit tot een hoogtepunt. Je hebt niet alleen te dealen met je eigen verwachtingen over de feestdagen, maar ook met verwachtingen van anderen. Verwachtingen van familie, vrienden en stiekem de druk van de gehele maatschappij. Rondom de feestdagen zijn allerlei sociale normen ontstaan en sommige mensen voelen de druk om hieraan te voldoen sterk. Er zijn heel veel dingen die ‘zo horen’ en die ‘niet kunnen’.

De eerste tip om minder stress te ervaren tijdens de feestdagen is dus meteen om die ‘normen’ met een korreltje zout te nemen. Natuurlijk zijn er tradities en rituelen, maar daar kunt je best een beetje van afwijken. Uiteindelijk gaat het er om dat je met elkaar een fijne tijd beleeft. Dit hoeft zeker niet op de manier hoe ‘de bladen’, films of andere mensen je dit voorschrijven. Kijk dus vooral naar waar je zelf blij van wordt.

De volgende tip is om soms een beetje los te laten. Accepteer dat het ‘perfecte’ kerstdiner niet bestaat. Er is altijd iets dat aanbrandt, iets dat niet helemaal is zoals je had bedacht of een gerecht dat niet zo in de smaak valt. Dat geeft ook niets! Zo lang je er maar lekker van kunt smullen is het al snel een geslaagd kerstdiner.

De laatste tip is om voor jezelf te bedenken wat nu echt belangrijk is. Is het belangrijk dat je het perfecte kerstdiner op tafel zet? Is het belangrijk dat je een nette jurk aan hebt? Als jij gelukkiger bent in een warme kersttrui, trek die dan vooral aan! Met een grappige kersttrui val je ongetwijfeld meer op dan in de zoveelste ‘little black dress’.

Voor meer informatie : https://www.uglyxmas.be/be_nl/