Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Cadeau

Rubiks kubus


1. Er zijn verschillende manieren om de Rubiks kubus op te lossen. We kozen er een die ons het meest begrijpelijk en gemakkelijk leek.

2. De montage van de Rubiks kubus vindt plaats in verschillende fasen (stappen). In de eerste stap verzamel je bijvoorbeeld het kruis van het bovenvlak van de kubus en in de tweede stap de hoeken van dit vlak. Elke fase heeft zijn eigen assemblage-algoritmen (processen) geschreven in formules.

3. Uw taak in elke fase zal zijn om de situatie te beoordelen, het juiste algoritme te selecteren en, nadat u de uitgangspositie voor de implementatie heeft ingevoerd, het uit te voeren. Dit moet meerdere keren worden gedaan totdat het doel van de etappe is bereikt.

4. In elke volgende fase zijn de assemblage-algoritmen ingewikkelder en zijn de formules om ze te schrijven langer. Dit komt door het feit dat u naast het voltooien van de hoofdtaak van het podium (bijvoorbeeld om een ​​laag samen te stellen), ook moet bewaren wat u eerder hebt gedaan – niet om de reeds samengestelde lagen te vernietigen. in totaal zal het onmogelijk zijn om het op te halen. In dit geval moet het uit elkaar worden gehaald en weer worden opgevouwen.

5. Aangenomen wordt dat niet meer dan 20 rotaties van de randen (bewegingen) voldoende zijn om de kubus op te lossen. Maar meestal zijn er veel meer zetten nodig.

6. In sommige gevallen is het niet alleen belangrijk om de Rubiks kubus op te lossen, maar ook de tijd die aan de puzzel wordt besteed. De snelle montage van de Rubik’s kubus wordt speedcubing genoemd, en mensen die dol zijn op deze activiteit worden speedcubers genoemd. Er worden regelmatig wedstrijden gehouden voor snelle montage van de Rubiks kubus. Algemene structuur van de Rubiks kubus

Kubuscentra – 6 st. Dit item heeft slechts één sticker van dezelfde kleur. De middelpunten van de kubus bewegen niet ten opzichte van elkaar.

Kubusribben – 12 st. De randelementen van de kubus hebben twee kleuren.

Kubushoeken – 8 st. De hoekstukken hebben stickers in drie kleuren.

De vlakken van een Rubiks kubus zijn negen elementen die tegelijkertijd kunnen worden gedraaid.

Het kubusframe waarop de centrale elementen van de gezichten zijn bevestigd. Als je de kubus mechanisch uit elkaar haalt, blijven het kruis en de centrale elementen intact en kun je de rest van de elementen erop monteren.

In totaal zijn er 20 beweegbare elementen in de Rubiks kubus (12 ribben en 8 hoekelementen), aangezien de centrale elementen niet ten opzichte van elkaar bewegen, hebben we ze niet geteld. Hoewel ze natuurlijk om de as op het frame kunnen bewegen. Montagevolgorde

1. Kruis van de bovenrand.

2. Bovenrand volledig.

3. Middelste laag.

4. Rangschikking van randblokjes van het laatste vlak op hun plaats.

5. Oriëntatie van zijblokjes – montage van het kruis van het laatste vlak.

6. Rangschikking van hoekblokjes van het laatste vlak op hun plaats.

7. Oriëntatie van de hoekkubussen van het laatste vlak en als gevolg daarvan de montage van het laatste vlak en de hele kubus. Formules

Assemblage-algoritmen (processen), zoals we al zeiden, worden geschreven met behulp van formules. De vlakken van de kubus in de formules worden aangeduid met letters volgens de eerste Russische letters van de namen van de gezichten. Uiteraard worden ook Latijnse aanduidingen gebruikt, maar we zullen ons concentreren op de Russische.

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be/