Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Aanbiedingen

Aed’s voor Bedrijven

Verschillende soorten

Er bestaan verschillende variaties van een AED. De volautomatische AED geeft, na de analyse van het hartritme, zelf een schok aan de patiënt zonder verdere handeling van de gebruiker van het apparaat. Een semi-automatische AED zal in dit geval aan de gebruiker vragen om een knop in te drukken voor het toedienen van een schok.

Een gewone AED is geschikt voor personen vanaf 8 jaar. Er zijn ook AED’s waarbij er speciale kinderelektroden worden meegeleverd die zorgen voor een aangepaste hoeveelheid stroom. Ook zijn er AED’s waarbij de aanpassing al in het apparaat zelf gebeurt en er dus geen aparte elektroden hoeven worden te gebruikt.

Wat is de beste AED?

Overweegt u een AED voor thuis? Dan is het goed om de tijd te nemen de verschillende soorten te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig via de website van AED Nederland. Alle AED’s die in Europa worden verkocht hebben een CE-keurmerk. Dit betekent dat het apparaat veilig is in gebruik voor de hulpverlener en het slachtoffer. Daarnaast zijn er nog een aantal andere zaken waarin in AED’s onderling van elkaar kunnen verschillen, die wellicht voor u bepalend kunnen zijn in een aanschaf.

Sommige AED’s worden geleverd met verschillende taalopties. Dit kan relevant zijn wanneer het apparaat wordt geplaatst op een locatie waarbij de kans aanwezig is dat de hulpverlener geen Nederlands spreekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hotel, horecagelegenheden of internationale kantoren.

Per merk kan het uiterlijk van een AED natuurlijk ook verschillen. De instructies voor de hulpverlener worden via een stem gecommuniceerd, maar een aantal AED’s hebben ook een scherm. Per apparaat kan het daarin verschillen welke informatie er wordt getoond. Zo zijn er varianten met een ECG AED of een duidelijke visuele instructie voor het toepassen van de hartmassage.

Het onderhoud van een AED is uiteraard ook van belang. Per leverancier kan de garantie en service hierin verschillen. Houdt hierbij ook rekening met eventuele kosten voor het vervangen van onderdelen, water- en stofdichtheid van het apparaat en in hoeverre het apparaat zelf kan testen of hij nog goed functioneert.

 

De beste verkochte AED wereldwijd is de Zoll op onze website vind u meer informatie over deze AED.