Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Woning en Tuin

Verschillen tussen PVC vloeren

PVC-vloeren zijn een populaire keuze geworden voor zowel huiseigenaren als eigenaren van commercieel onroerend goed, dankzij de duurzaamheid en waterdichte eigenschappen. Niet alle PVC-vloeren zijn echter gelijk gemaakt. In feite zijn er twee hoofdtypen PVC-vloeren: klik-PVC en plak-PVC.

Verschillen in het kort

Click PVC-vloeren zijn een relatief nieuwer type vloerbedekking die aan populariteit wint in de markt vanwege het installatiegemak. Aan de andere kant is plakken PVC een ouder type vloerbedekking waarvoor tijdens de installatie lijm of lijm moet worden aangebracht. Beide typen hebben hun eigen unieke kenmerken en voordelen die we in dit artikel zullen onderzoeken. Dus of u nu overweegt een nieuwe vloer te leggen of gewoon nieuwsgierig bent naar de verschillen tussen deze twee soorten PVC-vloeren, lees verder voor meer informatie!

Klikken, lijmen, los leggen

PVC-vloeren worden steeds populairder in de vloerenmarkt. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen die bij elke stijl passen. Er zijn echter verschillende soorten PVC-vloeren beschikbaar, met verschillen in installatiemethoden die hun algehele prestaties kunnen beïnvloeden.

Het eerste type PVC vloer is het kliksysteem. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit type click PVC-vloer gelegd door elke plank of tegel als een puzzel in elkaar te klikken. Deze methode vereist geen lijm of spijkers en zorgt voor een eenvoudige installatie. Het kliksysteem maakt het ook mogelijk om de vloer over een bestaande vloer te leggen zonder deze eerst te verwijderen.

Het tweede type PVC-vloer is de lijmmethode. Hiervoor moet een lijm rechtstreeks op de ondervloer worden aangebracht voordat elke plank of tegel afzonderlijk wordt gelegd. In dit soort vloeren is Floer een absolute marktleider.

Slijtlaagdikte, reinigingstips

Het regelmatig reinigen van uw PVC-vloer is essentieel om zijn uiterlijk en levensduur te behouden. Gebruik een zachte bezem of stofzuiger om stof en vuil van het oppervlak te verwijderen. Vermijd het gebruik van schurende reinigingsmiddelen of schrobborstels die de slijtlaag kunnen beschadigen en verkleuring kunnen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een door de fabrikant aanbevolen milde reinigingsoplossing om uw PVC-vloer schoon te maken. Veeg gemorst materiaal altijd direct op om te voorkomen dat er vlekken in gaan zitten.

Factoren die van invloed zijn op de prijsstelling

Een factor die de prijs van PVC-vloeren beïnvloedt, is de dikte. Dikkere vinylvloeren zijn over het algemeen duurzamer en gaan langer mee dan dunnere, wat betekent dat er vaak een hoger prijskaartje aan hangt. Een andere belangrijke overweging is de slijtlaag – dit verwijst naar de bovenste laag die beschermt tegen schade door voetverkeer en andere bronnen. Hoe dikker deze laag, hoe beter uw vloer wordt beschermd, maar ook hier zijn kosten aan verbonden.