Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Woning en Tuin

Kleur van een deur

Meestal zijn binnendeuren wit of crème. Maar wil je een deur laten opvallen, dan kan het origineel zijn om eens een andere kleur te proberen. Voldoet je woning aan een bepaald kleurenpallet? Dan kun je de kleur daarop aanpassen.

Een zwarte hoogglans deur steekt chique af bij witte wanden. Je kunt je deur zelfs laten afsteken bij de kleur van je deurposten.

Aan de onderkant van een nieuwe binnendeur staat meestal de kleurcodering. Mocht je de deur met dezelfde kleur nog eens opnieuw willen schilderen, kun je daar altijd op teruggrijpen.

Zelf verven

Je dient een binnendeur op de juiste manier schilder klaar te maken. Verwijder eerst de deurklinken en de scharnieren. Als de oude verflaag afbladdert, dien je die laag eerst te verwijderen. Dit hoeft niet als de oude verf er nog goed op zit.

Kleine beschadigingen moet je bijplamuren. Daarna kun je de deur schoonmaken met lauw water en ammoniak. Dit is om de deur vuil- en vetvrij te maken. Vervolgens schuur je de deur op, zodat de verf straks beter hecht.

Daarna maak je opnieuw de deur stof- en vetvrij met lauw water en ammoniak. Als je glas in de deur hebt, kun je het beste beginnen bij de latten. Je schildert een deur van binnen naar buiten.

Voor een intense kleur is het handig om na de opgedroogde verflaag nog een laag aan te brengen, nadat deze weer opgeschuurd en afgedaan met ammoniak is.

Soorten verf

Het is het beste om bij een kale deur te beginnen met grondverf, om de uiteindelijke kleurverf beter te laten hechten. Controleer eventueel of de kleur verf die je gekozen hebt inderdaad zo opdroogt als je zelf zou willen op een ander stuk hout.

Meestal kun je voor binnenshuis gewoon verf op waterbasis gebruiken. Mat, gesatineerd of glanzend zijn vaak de typen waar je uit kunt kiezen.

Een glanzend oppervlak is beter bestand tegen vocht en kun je beter afnemen. Een matte afwerking verbergt oneffenheden beter. Je kunt het beste een ronde kwast gebruiken bij het schilderen van deuren en kozijnen.

Wat heel belangrijk is, is dat je verft in de lengte. Met een verfroller moet je niet teveel druk erop zetten. Je kunt beter meerdere lagen verf aanbrengen dan in één keer dekkend willen verven.

Voor meer informatie : http://www.deurenshop.com