Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Financieel

Solvency II Excel XBRL

In Nederland zijn sommige financiële instellingen verplicht om Solvency II rapporten aan te leveren. Aan de Solvency II rapporten worden harde eisen gesteld en een nieuwe eis is dat het vanaf eind 2016 in XBRL aangeleverd dient te worden.

XBRL

Nu vraag je waarschijnlijk want het wordt nog niet massaal gebruikt in Nederland. XBRL is een open standaard voor het delen van financiële gegevens zoals Solvency II rapporten. Het is natuurlijk bedoeld voor het delen van gegevens op het internet. Doordat het een open standaard is hoeven gebruikers geen licentie kosten te betalen.

Excel

De meeste financiële instellingen dat Solvency II rapporten moeten aanleveren hebben het nog in Excel. Ze moeten het Solvency II Excel XBRL proces gebruiken om het bestand te converteren. Solvency II Excel XBRL betekent kortweg het converteren van het rapport van Excel naar XBRL.

Converteren

Solvency II Excel XBRL kan een bedrijf zelf uitvoeren als het over de juiste software beschikt. Er is namelijk converteer software beschikbaar voor Solvency II Excel XBRL. Indien ze niet over de software beschikken is het geen probleem want ze kunnen het converteren ook uitbesteden. Er zijn diverse bedrijven dat zich bezig houden met het converteren van Excel naar XBRL. We hebben een aantal van deze bedrijven op een rijtje gezet.

http://xbrlweb.parseport.com/nl/xbrl-conversie-producten/solvency-ii-xbrl-nl

Voor meer informatie :