Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Aanbiedingen

Waarom een AED onmisbaar is in elke werkomgeving

Een AED aanschaffen brengt vele voordelen met zich mee. In elke werkomgeving kan het van cruciaal belang zijn om snel te kunnen handelen bij een hartstilstand. Een automatische externe defibrillator (AED) kan hierbij levensreddend zijn.

Een AED is een apparaat dat draagbaar is, het geeft elektrische schokken aan het hart van een persoon met een hartstilstand. Het apparaat is ontworpen om door iedereen te kunnen worden gebruikt, ook door mensen zonder medische achtergrond. Het apparaat geeft gesproken instructies en kan een schok afgeven als dat nodig is. Het hebben van een AED in de werkomgeving kan een verschil maken tussen leven en dood in noodsituaties.

Voordelen

  • Het eerste voordeel van het aanschaffen van een AED is de snelheid van handelen. Bij een hartstilstand is het van cruciaal belang om snel te handelen. Wanneer er geen AED aanwezig is, kan het soms enkele minuten duren voordat er professionele hulp aanwezig is. Elke minuut dat er geen actie wordt ondernomen, neemt de kans op overleving af met 7 tot 10 procent. Een AED kan deze tijd verkorten en de kans op overleving vergroten.

  • Een ander voordeel van een AED is de eenvoudige bediening. Het apparaat is ontworpen om door iedereen gebruikt te kunnen worden. Het apparaat geeft gesproken instructies en visuele aanwijzingen. Dit betekent dat het apparaat ook door mensen zonder medische achtergrond gebruikt kan worden. Een snelle reactie van een getrainde medewerker kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Verzekeringskorting

Bovendien kan het aanschaffen van een AED voordeliger zijn dan men denkt. Veel verzekeraars bieden korting op de premies wanneer een bedrijf een AED aanschaft en opleidingen aanbiedt voor medewerkers om het apparaat te kunnen bedienen. Ook bieden sommige gemeenten subsidies of renteloze leningen aan om een AED aan te schaffen.

Het aanschaffen van een AED is een investering die kan bijdragen aan een veiligere werkomgeving en het redden van levens. Het apparaat kan eenvoudig bediend worden door iedereen, zonder medische achtergrond. Daarnaast kan het gebruik van een AED de tijd verkorten die nodig is om professionele hulp te krijgen, wat de kans op overleving vergroot. Het kan ook bijdragen aan een gevoel van veiligheid en welzijn onder medewerkers en klanten.

Er zijn verschillende soorten AED’s beschikbaar en het is belangrijk om het type defibrillator te kopen dat het beste past bij de werkomgeving en de specifieke omstandigheden. Bedrijven kunnen ook profiteren van kortingen en subsidies bij de aanschaf van een AED, waardoor de investering nog aantrekkelijker wordt. In het kort is een AED onmisbaar in elke werkomgeving. Het kan het verschil maken tussen leven en dood in noodsituaties en bijdragen aan een veiligere werkomgeving. Het apparaat is eenvoudig te bedienen en er zijn verschillende soorten beschikbaar om te voldoen aan de specifieke behoeften van elke werkomgeving. Het aanschaffen van een AED is niet alleen een investering in de gezondheid en veiligheid van medewerkers en klanten, maar kan ook bijdragen aan een hoger niveau van maatschappelijke verantwoordelijkheid en bewustzijn.

https://www.exclusiefbedrijf.be/Waarom-een-AED-onmisbaar-is-in-elke-werkomgeving/