5 praktische tips bij het inrichten van een kantoor

Exclusiefbedrijf BE

Net zoals dat bij je eigen woning het geval is, loont het de moeite om de inrichting van je kantoor goed te doen. Een mooi en functioneel ingericht kantoor zal alleen maar bijdragen tot de kwaliteit van je werk, en maakt het daarbij ook nog eens aangenamer voor u en uw personeel! Inrichten van het kantoor, hoe doe je dat nu best? Deze vijf tips helpen je!

1. Creëer orde en ruimte

Iedereen die op een kantoor werkt, weet maar al te goed hoe het voelt om in een oceaan van papieren, documenten en mappen ondergedompeld te zijn. Daar kan je zelf komaf mee maken door deze geordend in een grote kast te bewaren, zodat je kantoor er meteen veel verzorgder uitziet. Dat zal er ook voor zorgen dat je meer ruimte op je bureau over hebt en je het overzicht bewaart!

2. Decoratie, maar niet te veel!

Hoewel je bij het inrichten van je kantoor misschien niet meteen denkt aan decoratie, kan het wel degelijk bijdragen tot een aangename werkplek. Een plant in de hoek van de kamer, een foto van je kinderen of vrouw op het bureau, een leuke lavalamp, het zijn allemaal zaken die kunnen. Vermijd echter dat een overvloed aan decoratie je kan afleiden tijdens het werk!

3. Verlichting is essentieel

Een van de meest onderschatte maar wel belangrijkste zaken bij het inrichten van een kantoor is verlichting. Installeer dus kwalitatieve, duurzame verlichting boven je bureau of zorg ervoor dat overdag de zon je werkplek kan verlichten. Mini inbouwspots zijn een goed idee als je een moderne look wilt creëren, terwijl inbouwspots voor vochtige ruimtes dan weer goed zijn voor werkplekken waar veel vocht hangt, zoals bijvoorbeeld de doucheruimte.

4. Accessoires overzichtelijk ordenen

Ook is het een goed idee om alle accessoires goed te ordenen. Denk hierbij maar aan potloden, meetlatten, nietjesmachines, enzovoort. Als je deze mooi bij elkaar bewaart in een ladekast, dan bespaar je alweer ruimte op je bureau en moet je geen half uur zoeken wanneer je iets nodig hebt. Desnoods label je aparte kastjes om het nog overzichtelijker te maken!

5. Comfort speelt ook een grote rol

Ten slotte mag het belang van comfortabel zitten niet onderschat worden. Investeer in een mooie bureaustoel of ruimte zetel waar je gemakkelijk lang op kan zitten, zodat je onderrug en nek niet onder je werkdag lijden. Hierdoor zal je veel doeltreffender kunnen werken en is je kantoor ook nog eens extra stijlvol ingericht!

 

Voor meer informatie :