Breid uw gereedschapskist uit met een online tool voor het kiezen van brandwerend plaatmateriaal

Via de website van specialist Preficon, wint u deskundig advies over brandwerend plaatmateriaal in door de handige online tool te gebruiken. De leverancier van kwalitatief brandwerend plaatmateriaal, Preficon, heeft hiervoor een handige tool ontwikkeld: de Preselector. In deze tool voert u een aantal gegevens over uw bouwproject in en op basis hiervan ontdekt u welk brandwereld plaatmateriaal u nodig heeft. Weet u de soort plaatmateriaal, dan moet u bepalen hoe dik het brandwerend plaatmateriaal moet zijn. Ook daarvoor heeft Preficon een handige tool ontwikkeld: de Precalculator. Op deze manier weet u zeker dat u het juiste brandwerend plaatmateriaal koopt in de bouwmarkt.

Zo schat u de kwaliteit van brandwerend plaatmateriaal in

Het kiezen van brandwerend plaatmateriaal is geen beslissing die u lichtvaardig neemt. Mocht er, God verhoede, iets misgaan dan wilt u zeker weten dat u er alles aan heeft gedaan om dit te voorkomen. Wanneer u het aanbod van een bouwmarkt bekijkt ziet u echter dat er brandwerend plaatmateriaal in verschillende kwaliteiten wordt aangeboden. Om de keuze voor u wat gemakkelijker te maken zijn er een aantal keurmerken het leven in geroepen. Het brandwerend plaatmateriaal moet immers zorgvuldig getest zijn. Wanneer het plaatmateriaal beschikt over Veritas-certificaten, Efectis en Peutz-rapporten, weet u zeker dat het goed zit met de brandwerende prestaties van de materialen. Een leverancier van brandwerend plaatmateriaal, Preficon genaamd, beschikt over al deze certificaten. Bij producten van dit merk weet u dus zeker dat het goed zit met brandveiligheid van de materialen.

Diverse soorten brandwerend plaatmateriaal bij de specialist

Het is handig wanneer u specialistisch materiaal, zoals brandwerende platen voor uw bouwproject, kunt kopen bij een lokale specialist. Iedere soort heeft zo haar eigen specificaties. Zo is er brandwerend plaatmateriaal beschikbaar van verschillende materialen en voor verschillende toepassingen. Zo kan het plaatmateriaal gemaakt zijn van calciumsilicaat, vermiculiet of zelfs met glasvezels verstevigd beton. De ene soort brandwerend plaatmateriaal is bijvoorbeeld meer geschikt voor plafonds, terwijl de andere soort is ontwikkeld voor het bekleden van staalconstructies. Wat uw toepassing ook is, bij een specialist zoals Preficon vindt u altijd wel een type brandwerend plaatmateriaal dat perfect geschikt is voor uw toepassing.

Voor meer informatie :