Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Gezondheid

Multivitaminen

Het is niet altijd even makkelijk om je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen binnen te krijgen uit groente, fruit en vlees. Ook voor vegetariërs en veganisten kan een tekort aan vitaminen en mineralen ontstaan die toch weer aangevuld dient te worden. Gelukkig zijn er ook voldoende supplementen die deze behoefte kunnen aanvullen. Voor verschillende doelgroepen zijn verschillende soorten multivitaminen ontwikkeld omdat iedereen een andere behoefte heeft. Voor topvitamins tabletten geld dat goedkoop duurkoop is. Goedkope multivitaminen worden synthetisch in een chemische gemaakt en worden nauwelijks opgenomen door het lichaam, de duurdere natuurlijke varianten werken veel efficiënter en er is dan ook veel meer resultaat merkbaar.

Vitamines zijn chemische verbindingen en hebben verschillende positieve werkingen voor het lichaam. Per vitamine verschilt de functie maar ze hebben allemaal gemeen dat ze essentieel zijn voor een gezonde levensstijl. Veel vitamines zijn te vinden in natuurlijke producten zoals vis, vlees, groenten en fruit. Sommige zoals vitamine D worden door ons eigen lichaam aangemaakt, dit gebeurt onder invloed van zonlicht. Hieronder een lijst van vitamines en waar ze goed voor zijn:

  • Vitamine A: huid, ogen en weerstand
  • Vitamine B: eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere vitamines, ze spelen vooral een rol bij het metabolisme en het zenuwstelsel
  • Vitamine C: ook wel ascorbinezuur genoemd, goed voor bindweefsel en de weerstand
  • Vitamine D: goed voor het immuunsysteem en de opname van calcium en fosfaat in ons bloed
  • Vitamine E: bevordert de bloedsomloop, de opbouw van weefsel en beschermt cellen en celwanden.
  • Vitamine K: verbeterd bloedstolling en botstofwisseling. Verder speelt deze vitamine een belangrijke rol in het metabolisme.

Ook zitten er vaak veel mineralen in multivitamine tabletten. Essentiele mineralen zijn onder andere: calcium, fosfaat, ijzer, jodium en koper. Deze mineralen zijn de bouwstoffen van ons lichaam en zorgen voor een energiek gevoel.

Bij het kiezen van een multivitamine tablet moet men dus goed rekening houden met zijn of haar leefpatroon. Let op: multivitaminen zijn een aanvulling en geen vervanging van onze dagelijkse voeding.

Voor meer informatie : http://www.topvitamins.nl/