Lekvrije en luchtdicht verpakte gerechten met een thermobox

In een hoogwaardige thermobox wordt alles luchtdicht verpakt. Zo wordt de temperatuur behouden! Een thermobox maar ook een afruimwagen zijn onmisbaar in de horeca. Zo is een thermobox het ideale product om een menu op temperatuur te houden tijdens transport. Het materiaal van een thermobox is licht van gewicht en heeft goede isolerende eigenschappen. De thermoboxen van specialist Lagro Waalwijk zijn geschikt voor gastronoom bakken en voorzien van ergonomische handgrepen. Wist u dat er ook thermoboxen bestaan met voorgevormde voedselschaaltjes en deksels die zich aan de bovenkant van de box bevinden? Niet alleen hoeft het eten dat vervoerd wordt niet meer apart te worden ingepakt; de deksels in de bovenkant van de box zorgen ervoor dat de gerechten goed luchtdicht verpakt zijn. Daarnaast zijn de gerechten gegarandeerd lekvrij.

Een thermobox kan ook custom-made worden geleverd

De zorg, horeca en industrie kunnen niet zonder: een thermobox en een afruimwagen horeca. De boxen zijn verkrijgbaar in diverse menu-verdeelsystemen en afmetingen. Zo zijn de producten eenvoudig af te stemmen op uw toepassing. Naast standaard producten bieden veel leveranciers custom made oplossingen. Elke branche en afdeling stelt andere eisen aan thermoboxen en afruimwagens. Denk aan niet geïsoleerde boxen, actief gekoelde of verwarmde wagens en gekoppelde en ontkoppelde producten. Ook in centrale keukens wordt veel maatwerk geleverd. Bijvoorbeeld omdat de ruimte beperkt is. De levering van een multifunctionele wagen is dan doorgaans gewenst. Het is verstandig altijd vooraf de showroom van een specialist te bezoeken om inspiratie op te doen.

Temperatuur is een belangrijk onderdeel van de smaak: hou deze optimaal met behulp van thermobox

De temperatuur van eten is een belangrijke voorwaarde voor een lekkere maaltijd. Dit is naast de smaak van een gerecht misschien wel de meest relevante beoordelingsfactor. De temperatuur van een gerecht heeft de eigenschap altijd in de richting van de omgevingstemperatuur te gaan. Is het warm, dan geeft een gerecht warmte af. Een koud gerecht neemt warmte op. Het aanpassen van de omgevingstemperatuur aan die van een gerecht is echter niet voldoende. Het bewaren en/of vervoeren van etenswaar in een goed geïsoleerde thermobox biedt een uitkomst. Ook een afruimwagen is in de horeca onmisbaar. Het gerecht geeft hierdoor vrijwel geen warmte af aan de omgeving en neemt het ook niet meer op.

Voor meer informatie :