Exclusief bedrijf Belgie
Image default
Bedrijven

Verhuizen zonder verhuisfirma?

Het gemiddelde aantal keren dat men in Nederland verhuist in hun leven is zeven keer. Het overgrote deel zorgt zelf voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Zeker als u voor de eerste keer verhuist kunnen er problemen voorkomen. Om deze problemen uit te weg te gaan wordt er door 10% van de mensen die verhuizen binnen Nederland gekozen voor een verhuisfirma. Vaak zijn verhuizingen vanaf een hogere verdieping het moeilijkst. Vaak moeten objecten die niet door de deur passen vanuit het raam naar buiten. Het demonteren en naar beneden takelen kost erg veel energie.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Het inpakken zal zo efficient mogelijk moeten gebeuren. Een verhuisfirma kan vaak in één of twee ritten al uw spullen verhuizen. Zeker als u een grote inboedel heeft is het inschakelen van een verhuisfirma het overwegen waard.

Kosten voor een verhuisfirma

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het aan te raden om zo veel mogelijk zelf te doen. Als u zelf zo veel mogelijk inpakt kunt u de kosten verlagen. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Het aannemen van een verhuisfirma is niet goedkoop. De gemiddelde kosten voor een verhuizing liggen rond de duizend euro. Er wordt voor die prijs verwacht dat u een gedeelte zelf voor uw rekening neemt. Vergelijk daarom eerst verhuisfirma’s bij u in de buurt voordat u een keus maakt. Als u gaat vergelijken zult u er achter komen dat de prijzen die worden gehanteerd door verhuisfirma’s erg kan elkaar verschillen. Het kan soms om grote bedragen gedaan. Als u graag eenvoudig wilt vergelijken zonder te veel moeite te hoeven doen kunt u gebruikt maken van sites die een vergelijkingsservice aanbieden in deze branche. Dit is vaak gratis.

Inboedelverzekering voldoende?

Vaak denkt men dat een inboedel verzekering voldoende is om volledig verzekerd te zijn tijdens de verhuizing. Buiten uw woonadres is uw inboedel echter vaak niet verzekerd. Onderweg naar de nieuwe locatie is deze verzekering dus meestal niet meer van toepassing. Als u de verhuizing niet zelf doet maar een verhuisfirma aanneemt is deze verantwoordelijk voor eventuele schade die wordt aangericht. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer informatie : http://www.verhuizen-wijzer.be/west-vlaanderen/kortrijk/