Verbind uw ouderen alarm aan uw brandmelder, gasmelder en CO-melder

Heeft u een ouderen alarm? Of denkt u er over na om er eentje aan te schaffen? Dan is het handig om te weten dat u ook andere melders zoals gasmelders, brandmelders en CO-melders, kunt aansluiten op uw ouderen alarm. Zodra bijvoorbeeld het brandalarm afgaat, zal de zorgcentrale van ATA Personenalarmering een melding krijgen. Heeft u nog geen brandmelder en/of gasmelder in uw woning hangen? Denk ook aan een CO-melder. Koolstofmonoxide is namelijk reukloos en daardoor zeer gevaarlijk. Het risico op koolstofmonoxidevergiftiging is het grootst in woningen met gaskachels of oudere cv-installaties. De monteurs van ATA Personenalarmering komen graag een detector in uw woning plaatsen wanneer uw ouderen alarm wordt geïnstalleerd. Uiteraard voldoen alle detectoren aan de Europese normen. De monteur zorgt direct voor de verbinding met de zorgcentrale.

Hoe weet ik of het ouderen alarm het nog doet?

Vertrouwen in een ouderen alarm hebben is erg belangrijk. U moet immers 24 uur per dag en zeven dagen in de week een melding kunnen maken. Daarom is het van groot belang dat u af en toe een testmelding doet. Zodra u een medewerker aan de lijn krijgt van ATA Personenalarmering geeft u aan dat het om een testmelding gaat. Wanneer u niemand aan de lijn krijgt, is het noodzakelijk dat u contact opneemt met de klantenservice. Is de telefoon- of internetverbinding uitgevallen? Dan is het niet mogelijk om contact op te nemen met de zorgcentrale via het ouderen alarm. Zodra er geen internet- of telefoonverbinding is, zal u een waarschuwingstoon horen. Neem dan direct contact op met uw telefoon- of internetaanbieder.

Het ouderen alarm werkt 24/7

Wanneer u niet meer zo mobiel bent en zelfstandig woont is het prettig om een ouderen alarm te hebben. Als u struikelt of zich niet lekker voelt kunt u altijd alarm slaan en reageert er snel iemand. Dit alarm draagt u om uw pols, hals of plaatst u ergens in huis waar u gemakkelijk bij kunt. Zodra u op de knop druk wordt er contact gemaakt met de zorgcentrale van ATA Personenalarmering. U krijgt direct een medewerker aan de lijn die snel, deskundig en adequaat op uw situatie kan inspelen. Dit kan zijn door de ambulance, brandweer of politie te bellen. De medewerker van ATA Personenalarmering houdt uw melding in de gaten totdat u bent geholpen.

Voor meer informatie :